Ющенко ткнув Тимошенко й Медведька носом у землю

Четвер, 27 грудня 2007, 19:56

Президент Віктор Ющенко рекомендує генеральному прокурору провести першочергові перевірки дотримання земельного законодавства у Києві, Київській області та Криму.

Про це йдеться у листі Ющенка до генпрокурора Олександра Медведька від 27 грудня, повідомляє прес-служба президента.

У документі Ющенко звертає увагу на "масові порушення земельного законодавства, відсутність реальної відповідальності посадових осіб за прийняті незаконні рішення, безкарність замовників та організаторів злочинних схем у земельній сфері".

"Організувати відповідні перевірки за участю представників правоохоронних органів, центральних та місцевих органів виконавчої влади, за результатами яких притягнути винних осіб до відповідальності", – говориться у листі.

Про результати цієї роботи Генпрокуратура має повідомити президента до 31 березня 2008 року.

При цьому президент посилається на матеріали Комісії з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель. Цей орган, зокрема, вивчав додержання земельного законодавства та прав громадян у цій сфері у Криму, Київській, Львівській, Харківській областях та місті Києві.

Разом з тим, у листі до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Ющенко звернув увагу уряду на необхідність удосконалення управління земельними ресурсами.

Він вважає необхідним для уряду опрацювати питання щодо спрямування та координування роботи центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів Кабінетом міністрів та вжити вичерпних заходів поліпшення матеріально-технічного забезпечення державних земельних органів.

Також Ющенко просить вирішити питання щодо зміцнення кадрового складу керівництва, центрального апарату та регіональних підрозділів центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів та врегулювати питання підпорядкування Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель.

Про вжиті заходи Кабмін має проінформувати президента до 1 лютого 2008 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування