ЮЩЕНКО СТВОРИВ ОРГАН, ЯКИЙ ПЕРЕПИШЕ КОНСТИТУЦІЮ

Четвер, 27 грудня 2007, 20:05

Президент створив Національну конституційну раду поклавши на неї підготовку проекту нової редакції Конституції України.

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

Новостворений орган очолюватиме сам Ющенко.

Комісія, яка напрацьовуватиме конституційні зміни, залучатиме до цієї роботи представників різних політичних сил, громадськості, провідних фахівців у галузі конституційного права, інших науковців.

Персональний склад Національної конституційної ради буде сформовано з урахуванням пропозицій політичних партій (виборчих блоків політичних партій), які мають депутатські фракції у Верховній Раді України, інших політичних партій, пропозицій Верховної Ради Криму, обласних, Київської та Севастопольської міських рад, Національної академії наук України, всеукраїнських правозахисних громадських організацій і затверджується Президентом України.

Пропозиції стосовно кандидатур мають бути подані до 15 січня 2008 року.

Глава держави вважає за доцільне винести на громадське обговорення підготовлені Національною конституційною радою пропозиції щодо концепції системного оновлення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні та основних положень проекту нової редакції Конституції України.

Ющенко пропонує засобам масової інформації запровадити постійні рубрики та цикли передач, публікації з висвітлення діяльності щодо підготовки проекту нової редакції Конституції України.

Відповідно до Указу, організаційне забезпечення діяльності Національної конституційної ради покладено на секретаріат президента України, фінансове та матеріально-технічне забезпечення – на Державне управління справами.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News