Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент написав Тимошенко, що дітям нема чого читати

Четвер, 27 грудня 2007, 20:16

Президент звертає увагу прем’єр-міністра на проблеми із забезпеченням шкіл підручниками.

Про це йдеться у листі Віктора Ющенка до прем’єра Юлії Тимошенко від 27 грудня, повідомляє прес-служба президента.

Він констатує, що "порядок своєчасного забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів навчальною літературою був порушений".

Президент просить вжити заходів щодо фінансового та організаційного забезпечення завчасного та в повному обсязі видання у 2008 році підручників для загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема учнів 8 і 9 класів, перевидання для учнів 2 класу, а також видання навчальної літератури для дошкільних, професійно-технічних і вищих навчальних закладів.

При цьому необхідно передбачити при доопрацюванні проекту держбюджету на 2008 рік суттєве збільшення відповідних видатків.

Окрім того, Ющенко рекомендує урядові прискорити видання та доставку підручників для учнів 7 класу шкіл з мовами національних меншин, зокрема, з угорською мовою в Закарпатській області, також передбачивши у бюджеті окремим рядком видатки на такі підручники.

Президент також рекомендує розробити з урахуванням кращого міжнародного досвіду Концепцію організації навчання в загальноосвітніх навчальних закладах з мовами навчання національних меншин.

У листі Ющенко звертає увагу уряду на необхідність активізувати роботу з вивчення державної мови у навчальних закладах, де навчання здійснюється мовами національних меншин, та серед населення в місцях компактного проживання національних меншин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування