Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти організують по всій Україні протест

П'ятниця, 28 грудня 2007, 08:59

У п’ятницю, 28 грудня, в усіх обласних центрах та Сімферополі Соціалістична партія організовує акцію протесту для недопущення продажу землі, із вимогою до парламенту, уряду та президента продовжити мораторій на продаж земель.

Як повідомляє прес-служба СПУ, в акції протесту "Ні - продажу української землі!", пікетуваннях органів влади візьмуть участь понад 3 тисячі громадян в усіх регіонах.

"Акції протесту будуть відбуватися до того часу, поки парламент не прийме постанову про продовження мораторію", - заявляє Соцпартія.

Соціалісти також звертаються до депутатів обласних і місцевих рад, облдержадміністрацій та всіх органів виконавчої влади з пропозицією "про необхідність обговорення та прийняття на сесіях рад звернення до президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів з вимогою продовжити на 2 роки термін дії мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення".

Як відомо, термін дії мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення збігає 1 січня 2008 року.

"За підтримки президента Віктора Ющенка кримінально-олігархічним кланам, що мають сьогодні реальну владу в Україні, дається зелене світло на подальше пограбування селян", - вважають соціалісти.

"Це не цивілізований ринок землі і не реформи в сільському господарстві, як запевняють пропрезидентські партії і блоки НУ-НС та БЮТ, а відверта спекуляція головним багатством України – землею. Магнати, які в обхід законодавства скупили за безцінь землю в обманутих селян, поспішають легалізувати свої оборудки," – заявляє СПУ.

"Це не реформи, коли не проведено інвентаризацію земель, не здійснено розмежування земель державної та комунальної власності, коли не закінчено оформлення земельних паїв державними актами, законодавчо не оформлено механізми купівлі-продажу землі – це спекулятивна стихія з подальшим озлидненням селян та ще більшим збагаченням українських магнатів", - наголошують соціалісти.

Представники СПУ наголошують, що "тільки тоді, коли буде прийнятий весь пакет законів щодо ринку землі, розроблено реальні механізми захисту селян від пограбування та обезземелення можна запровадити цивілізований ринок землі в Україні".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування