Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для компенсації по внесках Ощадбанку СРСР необхідно пройти ідентифікацію

П'ятниця, 28 грудня 2007, 10:47

Для одержання компенсації по внесках Ощадбанку колишнього СРСР вкладникам необхідно пройти ідентифікацію в "Ощадбанку".

"Ті вкладники, що вже одержували компенсацію - по 50 гривень - пройшли ідентифікацію раніше", - розповів в інтерв'ю газеті "Дело" голова правління "Ощадбанку" Анатолій Гулей.

"Їм бажано просто прийти і поцікавитися: чи дійсно вони внесені до реєстру. А от вкладникам, що раніше не зверталися за компенсаціями, потрібно прийти у відділення "Ощадбанку" для того, щоб підтвердити розміри заборгованості держави по внеску", - додав він.

За словами Гулея, "такій людині потрібно буде надати паспорт, ідентифікаційний номер, а також свої ощадкнижки для того, щоб пройти ідентифікацію і бути внесеною до реєстру".

Гулей розповів, що реєстр тих вкладників, що вже одержували компенсації, представляє з себе "електронну базу даних, що поповнюється щодня у відділеннях "Ощадбанку".

"Але темпи її заповнення невисокі, тому ми і проводимо інвентаризацію", - відзначив голова правління "Ощадбанку".

На зауваження, що раніше називалася сума заборгованості у 123 мільярди гривень, Гулей заявив: "123 мільярди - це сума, що числиться на позабалансі "Ощадбанку".

"І незрозуміло, на чому ґрунтуються розрахунки аналітиків, що стверджують, що насправді обсяг заборгованості в два або в три рази менший. Тільки коли буде завершена інвентаризація, можна буде судити про реальний розмір боргу", - додав він.

На питання, у які терміни потрібно "потрапити" до реєстру, голова правління "Ощадбанку" повідомив, що "термінів немає, визначено тільки початок цього процесу".

"Тому навіть якщо людина прийде через три роки і захоче зареєструватися у цій базі даних, ми їй не відмовимо", - додав він.

Коментуючи заяви уряду про намір погасити внески протягом двох років, Гулей відзначив, що "це питання наповнення бюджету, а не роботи банку".

На питання, чи готовий він до того, що найближчим часом його можуть попросити піти, голова правління "Ощадбанку" відповів ствердно:

"Так. Якщо побачу загрозу банку або основним макроекономічним показникам розвитку країни через наші виплати компенсацій населенню, обов'язково сам піду, чекати не буду".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування