Яценюк вимагатиме, щоб у бюджеті були три речі

П'ятниця, 28 грудня 2007, 11:41

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк наполягатиме, щоб у прикінцеві положення закону про держбюджет на 2008 рік було внесено зобов'язання про надання урядом програми його діяльності та подання нової редакції бюджету у березні 2008 року.

Перед оголошенням годинної перерви у ранковому засіданні Верховної Ради Яценюк попередив, що під час цієї перерви проводитиметься засідання бюджетного комітету під головуванням погоджувальної ради.

Крім того, голова Верховної Ради наголосив, що "закон про держбюджет на 2008 рік не може мати кольорів - це закон про державний бюджет цілої України, а не її частини".

"Абсолютно зрозуміло, що хороших бюджетів не буває. А тим більше ті бюджети, що підготовлені у надзвичайно стислі терміни", - зазначив Яценюк.

За його словами, "прийняття цього проекту бюджету є виключно технічним елементом".

"Ми повинні дати уряду можливість попрацювати два місяці для того, щоб у березні отримати системний документ, який буде прийнятий як нова редакція закону про державний бюджет у чіткій відповідності з бюджетним Кодексом України", - додав він.

Яценюк заявив, що "за будь-яких обставин" наполягатиме на тому, щоб у прикінцевих положеннях закону про держбюджет були "в обов'язковому порядку висловлені наступні речі":

"Подання урядом програми дій уряду, подання державної програми про соціально-економічний розвиток та нова редакція бюджету в березні наступного року".

Голова Верховної Ради повідомив, що депутати збираються у залі після перерви для "прийняття постанови про прийняття бюджету у першому читанні".

"Учора ми погодились: до обіду перше читання, після обіду – друге читання і в цілому", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...