Мостова і Скрипка поборються за Шевченківську премію

П'ятниця, 28 грудня 2007, 13:04

Заступника головного редактора газети "Дзеркало тижня" Юлію Мостову висунули на здобуття Шевченківської премії в 2008 році.

Про це повідомляє "Телекритика".

Кандидатуру Мостової представило правління Київської організації Національної Спілки журналістів України за цикл статей, надрукованих у газеті "Дзеркало тижня" (2002 – 2007).

25 грудня 2007 року Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка розіслав офіційне повідомлення про те, що серед інших кандидатів, твори Юлії Мостової допущені до участі в конкурсі на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2008 року.

Як розповіла "Телекритиці" сама Юлія Мостова, висування на найголовнішу премію країни стало для неї повною несподіванкою.

"Я з повагою ставлюся до тих премій, які не дискредитували себе політичним прислужуванням. Мені пропонували Заслуженого журналіста України, пропонували ордени, але я відмовлялася. Я вважаю, що журналіст, тим більше політичний, не має права на нагороди від держави", - сказала вона.

"Шевченківська премія суттєво відрізняється від офіційних звань. Для мене велика несподіванка та честь навіть той факт, що я увійшла в число тих, кого висунули на її здобуття. Я навіть не знаю, за яку саме серію моїх публікацій мене висунули", - розповіла Мостова.

Серед висунутих на здобуття Шевченківської премії в цьому році також є Олег Скрипка, як режисер-постановник етнічного фестивалю "Країна мрій". Його висунуло міністерство у справах сім'ї та молоді.

Також є видатний диригент Ігор Блажков за концерти "Музичне відкриття", вокальна формація "Піккардійська терція", відомий художник Кость Лавро за ілюстрації до творів класиків вітчизняної літератури (видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА") та фантастичний художник Роман Петрук за серію скульптурних творів "Українська народна міфологія" (2003-2007).

Також серед претендентів на цьогорічну премію опера "Богдан Хмельницький" в постановці нинішнього міністра культури Василя Вовкуна, поет Мойсей Фішбейн (друге висування), художник Валерій Франчук, заступник голови Спілки письменників України Василь Шкляр, поетеса Любов Голота.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...