У Тимошенко заявили Європі, що не допустять старих помилок

П'ятниця, 28 грудня 2007, 13:49

Віце-прем’єр-міністр Григорій Немиря упевнений в ефективності співпраці між усіма гілками влади та у пріоритетності питань європейської інтеграції для нового уряду.

У цьому він запевнив міністра закордонних справ Словаччини Яна Кубіша під час зустрічі у п’ятницю, повідомляє прес-служба уряду.

"Засідання уряду цього тижня за участю президента та голови Верховної Ради демонструє, що усі ми налаштовані на ефективну співпрацю задля блага України та її громадян і не допустимо повторення помилок 2005 року", - наголосив Немиря.

У свою чергу міністр закордонних справ Словаччини привітав призначення нового уряду України та побажав успіху у здійсненні "надзвичайно суттєвих для країни реформ".

Кубіш також висловив свою підтримку зближенню України з Європейським Союзом.

"Ми усіляким чином будемо сприяти Вашій країні на шляху європейської інтеграції", - заявив він.

Від імені прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо Кубіш передав запрошення прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко відвідати Словаччину найближчим часом.

Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці, розробку нової посиленої угоди між Україною та ЄС та питання енергетичної безпеки.

* * *

Немиря також прийняв голову представництва Європейської Комісії в Україні, посла Ієна Боуга.

Він поінформував посла про пріоритетні завдання уряду України у відносинах з Євросоюзом на наступний рік.

Зокрема, йшлося про оперативне завершення всіх формальностей, пов’язаних зі вступом України до СОТ, активізацію переговорного процесу щодо нової посиленої угоди та оптимізацію моделі координації державної політики України у сфері євроінтеграції.

Боуг висловив цілковиту підтримку зусиль нового уряду України, спрямованих на вирішення згаданих питань та поінформував про готовність Єврокомісії надавати всіляку допомогу в реалізації першочергових завдань, які стоять перед урядом.

Сторони також обмінялися думками щодо розвитку європейської політики сусідства, обговорили стан виконання плану дій Україна – ЄС та графік спільних заходів за участю керівництва уряду України та Євросоюзу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування