Орган Ющенка запрацює через місяць

П'ятниця, 28 грудня 2007, 15:38

Перше засідання Національної конституційної ради може відбутися вже наприкінці січня - початку лютого.

Про це заявила заступник глави секретаріату, представник президента в Конституційному суді і Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук.

"Я думаю, наприкінці січня - початку лютого вже може бути проведене перше засідання Національної конституційної ради", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За словами Ставнійчук, на першому засіданні конституційної ради президент "виступить зі своїм концептуальним баченням основних положень майбутньої Конституції України".

Ставнійчук також відзначила, що серед нововведень, що будуть відображені в новому тексті Конституції, буде, зокрема, євроінтеграційний напрямок її зовнішньополітичного курсу.

"Безумовно, ми будемо пропонувати впровадження інститутів громадянського суспільства, систематизацію прав і свобод громадянина, безумовно, будемо пропонувати нову систему регулювання в здійсненні влади, у першу чергу, у трикутнику на центральному рівні - президент, Верховна Рада, уряд України", - сказала вона.

"Безумовно, буде пропонуватися цілий ряд ініціатив по організації побудови місцевого самоврядування на принципах децентралізації влади", - заявила Ставнійчук.

Вона відзначила, що в Конституційну раду ввійдуть судді Конституційного суду у відставці.

"Якщо їх не порекомендує Національна академія наук, то президент за власною ініціативою буде включати їх у раду", - сказала Ставнійчук.

Вона також відзначила, що в комісії партії, що представлені в парламенті, і інші партії будуть мати рівні квоти.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування