Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Секретаріат хоче вибори за новою Конституцією

П'ятниця, 28 грудня 2007, 16:28

У секретаріаті президента України вважають несвоєчасними позачергові вибори в місцеві ради у всіх регіонах країни, однак не виключають, що після конституційного процесу це питання може стати актуальним.

Про це сказала на брифінгу заступник глави секретаріату президента, представник президента в Конституційному суді і Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук у п'ятницю в Києві.

За її словами, спроби провести позачергові вибори в місцеві ради в деяких регіонах України сьогодні починаються. Відповідно до діючого законодавства рішення про позачергові вибори в місцеві органи влади приймає Верховна Рада України.

Таким чином, за словами Ставнійчук, позачергові вибори в місцеві органи влади в окремих регіонах України можуть бути реалізовані винятково відповідно до чинного законодавства.

"Сьогодні говорити про проведення позачергових виборів (у місцеві органи влади - ІФ), я думаю, що трохи передчасно. Можливо, такі питання виникнуть трохи пізніше", - підкреслила Ставнійчук.

За її словами, сьогодні для України більш актуальні питання - це питання бюджету, конституційний процес розвитку економіки. "А потім, я думаю, буде ставитися питання і про проведення позачергових виборів (у місцеві органи самоврядування)", - сказала Ставнійчук.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування