Яценюк просить дуже не радіти і не кричати Литвину "ганьба"

П'ятниця, 28 грудня 2007, 20:19

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликає колег не дуже бурхливо святкувати голосування за бюджет, бо через два місяці його доведеться переписати.

"Це перемога, але не така велика, як ми думали", - сказав він.

При цьому депутати БЮТ і НУНС встали з місць і пішли вітати одне одного з перемогою.

"Шановні колеги, майте повагу до лівої частини залу, подумаєш, велика перемога. Ви ж не для себе голосували, а для цілої країни. Усе одно через 2 місяці доведеться переписувати", - сказав Яценюк.

Після цього слово з мотивів голосування отримав Володимир Литвин, який звинуватив Яценюка у зриві домовленостей при голосуванні.

Коли ми з вами домовлялись, ви обіцяли, що буде по три хвилин на виступ, щоб аргументувати свою позицію. Ми чекали три хвилини, а ви не виконали домовленості. Арсенію Петровичу, так робити неправильно, нечесно й непорядно. Ви підставили фракцію", - обурився Литвин.

У відповідь коаліція почала скандувати "Ганьба!".

"Не ганьба, Володимире Михайловичу, продовжуйте. Бо ще не одне голосування доведеться проводити", - сказав у відповідь Яценюк.

Водночас Петро Симоненко заявив, що цей бюджет не є державним, а розподіляє вплив фінансових груп. Водночас він пояснив голосування частини своїх колег наявністю в бюджеті популістських норм.

Представник Партії регіонів Ярослав Сухий звинуватив коаліцію в тому, що вони ухвалили "авантюрний бюджет фальшивою кількістю голосів", бо в залі є лише 197 представників коаліції.

За кілька хвилин до цього бюджет ухвалили 235 голосами "за".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування