Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обіцянку Тимошенко радять виконати без шкоди державі

Субота, 29 грудня 2007, 11:17

Заступник секретаря РНБО Андрій Пишний переконаний, що нових державних структур, відповідальних за повернення грошей вкладникам Ощадбанку СРСР, створювати не потрібно.

"Будь-яку ідею, пов’язану зі створенням якихось агенцій тощо, розглядаю як геть необгрунтовану, шкідливу і витратну для держави", — заявив Пишний в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

На думку замсекретаря РНБО, який раніше обіймав посаду першого заступника голови Ощадбанку, роздрібна мережа останнього спроможна, після певної підготовки, впоратися з подібним завданням.

У разі ж створення нової структури їй доведеться створювати власну роздрібну мережу, що призведе до значних витрат. "Накладні витрати на виконання Ощадбанком функцій агента були б на порядок нижче, ніж на створення нової структури", – переконаний він.

При цьому його дивує позиція керівництва Ощадбанку, яке не протестує проти створення окремої структури для повернення ощадбанківських вкладів.

"Мене дивує позиція нинішнього керівництва банку, котре так запросто готове відмовитися від величезних обсягів додаткової ліквідності або мільйонів потенційних клієнтів, яких можна спробувати залучити з 25—28 млн. власників компенсаційних рахунків", — заявив Пишний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування