Ющенко скасував укази, якими гальмував Януковича

Субота, 29 грудня 2007, 14:15

Президент Віктор Ющенко у суботу підписав 25 указів про втрату чинності указів президента, якими зупинялися дії актів попереднього Кабінету міністрів.

Про це повідомила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук, повідомляє прес-служба президента.

Вона пояснила, що 24 грудня новий склад Кабінету міністрів прийняв відповідну постанову, якою скасував 34 постанови і розпорядження попереднього Кабміну, як такі, що не відповідають Конституції.

"У зв’язку з цим президент України, відповідно, підписав низку указів, якими визнав такими, що втратили чинність ті його укази, які практично з весни 2007 року і до грудня 2007 року зупиняли незаконні, неконституційні акти колишнього Кабміну", – сказала Ставнійчук.

"Таким чином зникли власне підстави зупинення відповідних актів і направлення їх на вивчення на предмет неконституційності до Конституційного Суду України", – зауважила заступник глави секретаріату президента.

За її словами, серед цих актів – постанова Кабміну "Про управління державними корпоративним правами закритого акціонерного товариства "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта"; розпорядження Кабінету міністрів "Про затвердження Умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

"Ці резонансні постанови і розпорядження попереднього уряду були зупинені президентом України в інтересах українського народу", – наголосила Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування