Міліціонерів не каратимуть за стеження за опозиціонерами

Субота, 29 грудня 2007, 14:58

Новопризначений начальник столичного головкому міліції Віталій Ярема стурбований тим, що значна кількість співробітників міліції Києва написали рапорти про вихід на пенсію.

"Турбує те, що дуже велика кількість написали рапорти про вихід на пенсію", - сказав Ярема в суботу в інтерв'ю журналістам після представлення його як нового начальника ГУ МВС України в Києві.

Він підкреслив, що деякі можуть вважати це чистками, і з жалем відзначив, що сотні рапортів написали люди, що є професіоналами. Ярема запевнив, що переговорить з цими людьми і попросить залишитися працювати.

Ярема запевнив, що міліція буде працювати в рамках закону, незалежно від того, чи відбудуться в Києві дострокові вибори міського голови.

Крім того, Ярема пообіцяв, що буде відстоювати виділення 60 млн. грн для міліції з київського бюджету.

Керівник столичної міліції запевнив міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, що буде проведена "глибока перевірка" у зв'язку з інформацією про стеження за представниками опозиції перед проведенням дострокових парламентських виборів.

Ярема підкреслив, що поспілкується з цього приводу з оперативниками, але сказав, що ніяких санкцій стосовно них застосовувати не буде, оскільки ті виконували наказ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування