Тимошенко особисто звільнятиме чиновників, що тримають дитячі гроші

Субота, 29 грудня 2007, 21:11

Прем’єр Юлія Тимошенко бере під особистий контроль виплату молодим матерям допомоги по народженню дитини.

Про це вона заявила у телезверненні на Першому національному каналі, показаному в суботу, присвяченому ухваленню бюджету на 2008 рік.

"Я знаю, що сьогодні ці законні гроші молодим батькам отримати не дуже просто. Тому заявляю, що беру цю справу під свій особистий контроль", - наголосила Тимошенко.

"Будь-який чиновник, що затягуватиме виплату допомоги при народженні дитини, буде звільнений з роботи і відповідатиме за порушення закону", - підкреслила вона.

Тимошенко повідомила про підвищення розміру виплат, передбаченому в новому бюджеті, однак наголосила, що "буде відпрацьована така модель яка не дозволить батькам, які не дуже дбало ставляться до виховання дітей, зловживати цими грошима".

Вона також повідомила, що з 1 січня уряд починає "новий підхід до нарахування пенсій в залежності від стажу роботи та середньої зарплати".

"Будемо потроху припиняти зрівнялівку в пенсіях. На кінець 2008 року ми ухвалимо єдиний пенсійний кодекс, що створить передумови для принципово нового справедливого варіанту нарахування пенсій", - пообіцяла Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування