Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єр розбереться, від кого врятувала "Нафтогаз"

Субота, 29 грудня 2007, 21:36

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що новий уряд захистив НАК "Нафтогаз України" від штучного банкрутства.

"Ми в повному обсязі починаємо відновлювати енергетичну безпеку держави, яку за останні роки довели до ручки", - сказала вона в зверненні до народу по Першому національному.

"Ще вчора один із головних об’єктів національної економіки – "Нафтогаз України", який володіє найбільшим нашим скарбом – газотранспортною системою України - перебував на межі технічного банкрутства", - зазначила Тимошенко.

"Комусь дуже хотілося, а кому саме - я неодмінно розберуся, щоб Україна втратила цю власність раз і назавжди. Ми цього не допустимо", - підкреслила вона, заявивши, що новий бюджет збалансував фінансову систему "Нафтогазу" і захистив його від штучного банкрутства.

Тимошенко також підкреслила, що в новому бюджеті значно збільшено видатки на культуру й науку.

"Наша мета - вийти з зони культурного лиха та створити територію високої культури та мистецтва України", - сказала вона.

За її словами, майже в два рази збільшено витрати на культуру і книговидання. "Бо вже дійшло до того, що українську книгу треба заносити у Червону книгу", - зазначила Тимошенко.

Вона також підкреслила, що "економити на науці - це злочин проти майбутнього". "Хочу, щоб наші талановиті вчені й науковці не думали, як втекти з країни. Щоб українські золоті голови повернулися з силіконових долин на рідну землю і працювали для України", - наголосила прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування