Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На місце Бхутто прийшов студент

Неділя, 30 грудня 2007, 18:14

Головою Пакистанської народної партії Беназір Бхутто, яка стала жертвою теракту під час передвиборчого мітингу, став її 19-річний син Білавал Зардарі, студент Оксфордського університету.

Як передає Associated Press, про це повідомило джерело в партії.

Його батько Азіф Алі Зардарі стане співголовою партії.

Британський телеканал "Скай ньюз" повідомив, що сьогодні тисячі людей зібралися біля будинку Бхутто у провінції Сінд. Там було зачитано її політичний заповіт про майбутнє Пакистанської Народної партії.

Крім того, соратники убитої Бхутто мають вирішити: будуть вони бойкотувати призначені на 8 січня загальні парламентські вибори, чи ні.

Разом з тим, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко висловила співчуття пакистанському народу у зв’язку з терактом, в результаті якого загинула Бхутто.

"В Україні з глибоким сумом дізналися про скоєний 27 грудня у місті Равалпінді терористичний акт, в результаті якого загинули десятки людей, в тому числі колишній прем’єр-міністр Пакистану Беназір Бхутто, а також багато людей отримали поранення", - йдеться у зверненні Тимошенко до прем’єр-міністра Пакистану Мохаммедміана Сумро, текст якого розміщено на Урядовому порталі.

"Ми поділяємо біль непоправних втрат громадян Вашої держави та рішуче засуджуємо тероризм у будь яких його проявах", - наголосила прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, екс-прем`єр Пакистану померла у четвер від важкого поранення, одержаного при теракті, коли під час багатотисячного опозиційного мітингу в місті Равалпінді бойовик-смертник підірвав себе поряд з автомобілем Бхутто.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування