Еволюція новорічних привітань від Кравчука до Ющенка

Понеділок, 31 грудня 2007, 13:54

Президент Віктор Ющенко вітатиме громадян з Новим 2008 роком з Софійської площі.

Про це йдеться у сюжеті каналу ICTV, що присвячений новорічним привітанням президентів України.

У сюжеті звертається увага, що Ющенко любить говорити з вулиці – немає офіційності кабінету.

Він вітав громадян з Новим роком двічі: з-під Маріїнського палацу та із церкви у Закарпатті. Цього року келих шампанського президент підніме на Софійській площі.

Президент Ющенко перетворив вітання на шоу - він "не морочить голову доповідями про політичну ситуацію", для нього свята – нагода поріднитися з народом.

Головна ідея – "президент теж людина, яка має сім’ю і свої власні надії на тепле майбутнє".

Керівник управління інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак розповіла:

"Влада, вона може дарувати не тільки безпосередньо напрямок розвитку країні, вона повинна давати ще й тепло, добро, розуміння великої єдиної родини, і підкреслювати велику і високу світську історію".

Тричі в статусі президента вітав українців з Новим роком перший президент Леонід Кравчук. Звернення записувалося без суфлерів і дублів.

"Зараз я бачу, як президент дивиться на суфлера, то це зрозуміло: йому пишуть. Говорять, що інколи навіть не встигає прочитати до того, просто йде і читає по суфлеру", - розповів Кравчук.

У свою чергу президент Леонід Кучма святковий вечір використовував для політінформації, тому його виступи вимагали ретельнішої підготовки від нього і терпіння глядачів.

Кучма перший почав експериментувати, відзначає телеканал - замість телестудії адміністрації – домашній затишок, онук і нетерплячий собака.

Режисер Андрій Нестеренко розповів, що коротке вітання може записуватися годинами. Крім президента у кадрі - його родина і група акторів, яка створює настрій новорічного чи різдвяного звернення.

Запис зупиняють лише тоді, коли збивається президент, зазначив режисер: "Це актора можна довго мучити, а його…Треба мати совість, і ти маєш розуміти, що дубль більше трьох-чотирьох разів ти не зробиш - це вже некоректно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News