Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук вважає, що Тимошенко можна тільки вітати

Четвер, 10 січня 2008, 10:31

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що рішення нового уряду Юлії Тимошенко варто вітати, тому що вони "спрямовані на довіру до влади".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в його день народження.

"Я вважаю, що рішення, сьогодні вже ухвалені урядом, а також бюджет, який вирішує чимало соціальних і навіть історичних питань (як, наприклад, повернення внесків Ощадбанку), можна тільки вітати", - сказав екс-президент.

Більш того, зазначив він, "те, що обіцяли політики під час виборчої кампанії, сьогодні, прийшовши до влади, вони намагаються виконувати". "Це, можливо, відбувається вперше в історії української незалежності", - підкреслив Кравчук, додавши, що обнадіює те, що "кошти на виконання цих обіцянок передбачені в бюджеті".

На прохання оцінити кадрові рішення Тимошенко, коли на важливі держпосади всупереч обіцянкам знову призначаються люди, пов'язані в бізнесом, Кравчук, зокрема, зазначив: "Ми маємо мало гарних кадрів... Щоб виконувати функціональні обов'язки міністра, потрібен досвід..."

"Ну ось, давайте візьмемо Сергія Буряка (главу Державної податкової адміністрації). Я його знаю дуже давно, бував із ним на полюванні. Це молодий, освічений хлопець з високою культурою...", - навів у приклад Кравчук.

"Я також добре знаю (Таріела) Васадзе. Він настільки толерантно ставиться до людей, з якими спілкується, що це для мене приклад, зразок. Тобто це люди сучасної культури", - підкреслив він.

На думку Кравчука, "якщо така людина з таким характером, з такими знаннями і з таким ставленням до держави і людей обійме високу посаду і буде працювати ефективно і відповідально", у цьому немає біди, і "коли людина прийшла і хоче щось гарне зробити для країни, їй потрібно дати шанс і подивитися, справиться вона чи ні".

"Того ж (Олега) Дубину, (Валерія) Хорошковського я теж знаю дуже добре. Це професіонали. Ось Хорошковський... на моїх очах виріс у політика серйозного масштабу... Молодий хлопець, що має позицію. Пам’ятаєте, як він пішов із посади, яку займав в уряді, коли побачив, що не зможе (або не дадуть йому) виконувати якісно свої функції? Тобто це людина, я б так сказав, сучасної хвилі", - сказав екс-президент.

На питання про призначення "регіоналки" Раїси Богатирьової секретарем РНБО, Кравчук зазначив, що за свого головування у Верховній Раді відзначив у Богатирьовій (тоді – голові комітету з материнства й дитинства) "м'якість і розважливість".

"Вона ж навіть на цих парламентських виборах закликала до широкої коаліції, до об'єднання, до миру... Зізнаюся вам, що я її називав матір'ю Терезою... Я думаю, що в даному випадку на посаді секретаря РНБО вона зможе, вона справиться, оскільки має досвід", - сказав екс-президент.

"Єдине, що мені незрозуміло: чому Віктор Андрійович (Ющенко) узяв на найближчу до президента посаду представника опонентного табору?", - додав він, припустивши, що "може, Раїса Василівна допомагатиме на президентських виборах своєму шефові? – тільки вже не (Віктору) Януковичу, а Ющенку".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування