Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко переклав "Олімпійський" на Ющенка й Тимошенко

Четвер, 10 січня 2008, 11:13

Голова Національного агентства з підготовки до проведення Євро-2012 Євген Червоненко заявив, що ситуація з будівництвом навколо НСК "Олімпійський" може бути вирішена тільки першими особами країни.

"Але, на мою думку, це – всього 20% вирішення проблеми", - цитує його інтерв'ю "Газета по-київськи".

"По-перше, і сам стадіон, і Палац спорту все одно вимагають глибокої реконструкції. Але, як показує менеджмент, перебудовувати будь-що старе – завжди дорожче і важче, ніж будувати нове", - зазначив Червоненко.

За його словами, "можна закласти в проект хоч золото, але що робити зі старими комунікаціями?".

"Спробуйте проїхати по вулицях, прилеглих до "Олімпійського" у будень, без усякого Євро-2012, коли приїде мільйон людей. Далеко ви не виїдете – навкруги страшні пробки! І "лікувати" усю цю інфраструктуру – комунікації і дороги - у даному місці, я вважаю, неможливо", - заявив Червоненко.

Як відомо, конфлікт, пов'язаний із будівництвом навколо НСК "Олімпійський", почався в листопаді 2005 року, коли президент Федерації футболу України Григорій Суркіс завимагав припинити будівництво торгово-розважального центру "Троїцький", тому що він порушує правила евакуації з території "Олімпійського".

У червні 2007 року Суркіс заявив, що президент UEFA Мішель Платтіні у зв'язку з проведенням Євро-2012 наполягає на знесенні "Троїцького".

У листопаді минулого року ФФУ визнала, що UEFA у переписці з ФФУ не наполягав на знесенні торгово-розважального центру біля НСК "Олімпійський".

Містобудівна рада Києва на початку листопада затвердила ескізний проект реконструкції НСК "Олімпійський".

Після цього забудовник "Троїцького" – ТОВ "Юджин" - виступив із пропозицією переглянути проект ТРЦ "Троїцький" і зробити прохід на першому поверсі центру, що дозволить безперешкодно пересуватися близько 20 тис. осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування