"Нафтогазу" не вистачає грошей, щоб пустити у трубу

Четвер, 10 січня 2008, 12:49

НАК "Нафтогаз України" заявляє про те, що через збільшення податкового навантаження компанія змушена скорочувати інвестиції у розвиток газотранспортної системи.

Прес-служба компанії повідомляє, що за підсумками 2007 року "Нафтогаз України" сплатила 13,3 млрд. грн. податків та зборів.

Таким чином, "Нафтогаз" перевиконав план зі сплати податків на 13,1%, погасивши частину боргових зобов'язань минулих років.

Загальний обсяг податків, сплачених постачальниками газу українським споживачам ("Нафтогаз України" та СП "УкрГаз-Енерго"), у 2007 році зріс до 21 млрд. грн.

Протягом 2004-07 років податковий тягар на підприємства, що забезпечують поставки газу українським споживачам, неухильно зростає.

У результаті частка зазначених підприємств у забезпеченні надходжень до держбюджету збільшилася з 8% до 12,7%.

Збільшення податкового навантаження на галузь гальмує її розвиток. У результаті компанія змушена скорочувати інвестиції у видобуток та переробку природного газу, а також розвиток української ГТС.

Як відомо, у грудні 2007 року керівник відділу з питань енергобезпеки Єврокомісії Фаузі Бенсарса заявив про намір ЄК підтримати будівництво газопроводів в обхід України, якщо остання не інвестує в модернізацію власної газотранспортної системи 2,5 млрд. євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування