Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент представив своє бачення законів про Тимошенко і ОУН-УПА

Четвер, 10 січня 2008, 14:05

Президент Віктор Ющенко направив у Верховну Раду пакет невідкладних законопроектів, серед яких проект закону про Кабінет міністрів.

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко та головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, повідомляє прес-служба глави держави.

У повідомленні зазначається, що проект закону про Кабмін повинен, зокрема, унормувати повноваження і порядок діяльності уряду та визначити порядок формування уряду.

Крім того, президент направив проект закону про внесення змін до закону про місцеві держадміністрації, який "має усунути протиріччя з іншими законами, зокрема, про місцеве самоврядування і про Кабінет міністрів".

Законопроект уточнює компетенцію МДА, розмежовує функції президента і уряду при формуванні місцевих адміністрацій, гармонізує їх взаємини з главою держави і Кабінетом міністрів.

Крім того, у пакеті проекти закону про місцеве самоврядування та закону про Національну гвардію України.

Останній документ має на меті створити законодавчий бар'єр проти силових сплесків ситуацій всередині країни. Пропонується перетворення Внутрішніх військ МВС у Національну гвардію як окреме військове формування.

Окрім функцій, які зараз виконують ВВ, Нацгвардія має брати участь у заходах правового режиму воєнного або надзвичайного стану, припиняти діяльність незаконних воєнізованих чи збройних формувань, нейтралізовувати масові заворушення.

Також Ющенко вніс проект закону про чисельність ЗСУ на 2008 рік, проект закону про внесення змін до закону про Конституційний Суд, яким пропонується врегулювати порядок призначення, вступу на посаду та припинення повноважень суддів КС.

Крім того, у пакеті проекти законів про Вищу Раду юстиції та про правовий статус учасників боротьби за незалежність України у 20–90-х роках ХХ століття.

Останнім пропонується відносити до цієї категорії учасників політичної, партизанської, підпільної чи збройної боротьби тих років у складі Української військової організації, Карпатської Січі, ОУН, УПА, Української головної визвольної ради.

Також у пакеті законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення статусу окремих державних органів, проект закону про ратифікацію статуту організації за демократію і економічний розвиток – ГУАМ і зміни до закону про прожитковий мінімум.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...