Коаліція погодила закон, що розв’язує руки Ющенку

Четвер, 10 січня 2008, 15:22

Робоча група з представників БЮТ і НУ-НС, а також фахівців секретаріату президента узгодила новий проект закону про Кабмін.

Про це журналістам сказав перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.

"Робоча група, яка працювала у складі представників двох найбільших сил, що сформували коаліцію і фахівців секретаріату президента, узгодила текст законопроекту, який є новим законом про Кабінет міністрів", - сказав він.

Шлапак зазначив, що з нового законопроекту вилучено норму, згідно з якою подання до Верховної Ради кандидатури прем’єра може зробити коаліція депутатських фракцій. Згідно з проектом, це право залишається виключно за президентом.

Документ також встановлює, що звільнення міністрів внутрішніх і закордонних справ може відбуватися виключно за ініціативи президента.

Новим законом також передбачається, що взаємодія уряду з іншими органами центральної влади може здійснюватися тільки через акти Кабміну.

"Ми остаточно прибираємо такі "фішки", як доручення. Тепер доручити будь-що органам виконавчої влади може тільки через акти", - сказав Шлапак.

Також, за його словами, законопроект передбачає, що подання кандидатур заступників міністрів здійснюються самими міністрами, а не прем’єром, як це є зараз.

Новий закон також відновлює право президента вносити до парламенту питання щодо відповідальності уряду.

Як відомо, раніше президент вніс новий проект закону про Кабмін до Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News