Балога пообіцяв російському опозиціонеру не порушувати його права

Четвер, 10 січня 2008, 16:48

Українська сторона гарантує повне дотримання всіх прав російського опозиціонера Михайла Гангана згідно з міжнародними та вітчизняними юридично-правовими актами.

Про це заявив голова секретаріату президента Віктор Балога, коментуючи ситуацію, що склалася з затриманням Гангяна на території України.

"Правоохоронні органи України поінформують російських колег про результати вивчення всіх обставин, пов’язаних із перебуванням Гангана в нашій країні", - зазначив Балога.

Він також додав, що на сьогодні немає жодного прецеденту порушення Україною взятих на себе зобов’язань щодо дотримання чинних міжнародних актів, які регулюють питання дотримання прав і свобод людини, міжнародної співпраці у правоохоронній сфері.

"Українські компетентні органи ретельно вивчать весь комплекс питань, що виник у зв’язку з перебуванням російського громадянина Гангана в нашій країні та його зверненням в управління Верховного Комісара ООН у справах біженців із заявою про надання статусу біженця", - сказав Балога.

Як відомо, раніше одного з учасників "Маршу незгодних" російського громадянина Гангяна затримала вінницька міліція.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що, згідно з законодавством, поки немає можливості розпочати процедуру екстрадиції Гангяна до Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування