Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Fitch зробив подарунок "Нафтогазу"

Четвер, 10 січня 2008, 18:28

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило пріоритетний незабезпечений рейтинг НАК "Нафтогаз України" з рівня "B+" до "BB-" і виключило цей рейтинг із списку Rating Watch "Негативний".

Про це йдеться в повідомленні Fitch Ratings, повідомляє УНІАН.

У повідомленні наголошується, що рейтинг зворотності активів підтверджено на рівні "RR4".

Довгострокові рейтинги дефолта емітента ("РДЕ") компанії в іноземній і національній валюті, які перебувають на рівні "B+", залишаються під наглядом у списку Rating Watch з позначкою "Негативний".

Підвищення рейтингу обумовлене тим, що Державний бюджет передбачає гарантії щодо існуючої заборгованості "Нафтогазу" перед нерезидентами.

РДЕ залишені під наглядом у списку Rating Watch "Негативний" у зв`язку із збереженням невизначеності щодо поточної і майбутньої фінансової позиції компанії.

У лютому 2008 р. відносно "Нафтогазу" буде проведено регуляторний перегляд цін. Крім того, на той час має бути підготовлена звітність компанії по МСФО за 2006 р., і тоді буде проведено перегляд рейтингів.

15 жовтня 2007 р. Fitch Ratings помістило рейтинги НАК "Нафтогаз України" під нагляд до списку Rating Watch з позначкою "Негативний", зокрема, через те, що "Нафтогаз" не опублікував фінансову звітність щодо МСФО за 2006 рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування