Дочка РосУкрЕнерго заявляє, що через НКРЕ може зірвати транзит газу

Четвер, 10 січня 2008, 18:48

ЗАТ "Укргаз-Енерго" заявляє, що Національна комісія регулювання електроенергетики безпідставно обмежила щорічний обсяг постачання імпортованого газу споживачам до 5,04 млрд. куб. м газу.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Укргаз-Енерго" заявляє, що відповідно до чинного зовнішньоекономічного контракту обсяг імпорту газу "Укргаз-Енерго" у 2008 році складе 55 млрд. куб. м.

"Крім того, наприкінці 2007 року, тобто до ухвалення зазначеної постанови НКРЕ, "Укргаз-Енерго" уклало договори на постачання природного газу з понад 200-ми вітчизняних споживачів на період до 2012 року і вживатиме всіх заходів для їх неухильного виконання", - сказано уповідомлення.

"Укргаз-Енерго" також заявляють, що постанову ухвалено з порушеннями регламенту НРКЕ та стандарту надання адміністративних послуг.

У компанії стверджують, що представник "Укргаз-Енерго" на засідання комісії не запрошувався, а про розгляд питання щодо обмеження обсягу ліцензії компанію навіть не повідомили.

В "Укргаз-Енерго" заявляють, посилаючись на офіційний сайт НКРЕ, що перше засідання комісії мало відбутися 10 січня о 10 годині.

"Разом з тим постанову НКРЕ № 3 ухвалено 8 січня 2008 року. Таким чином, зазначену постанову голова НКРЕ Кальченко видав у порушення основоположних принципів роботи комісії – прозорості та відкритості", - стверджують в "Укргаз-Енерго".

"Укргаз-Енерго" заявляє, що "необґрунтовані дії НКРЕ можуть призвести до невиконання балансу надходження та розподілу природного газу по Україні на 2008 рік та порушення транзитних зобов’язань України".

"Укргаз-Енерго" запевняє, що боротиметься за справедливість і, незважаючи на те, що постанова НКРЕ не може мати зворотної дії, вона буде оскаржена у встановленому законодавством порядку. Всі договірні зобов’язання щодо постачання газу споживачам компанія виконуватиме", - заявляють у компанії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування