"Ощадбанк" даватиме гроші до 25 грудня – решту повернуть у бюджет

П'ятниця, 11 січня 2008, 08:22

Кабінет міністрів доручив Державному Ощадному банку завершити передбачені на 2008 рік виплати компенсацій за знеціненими вкладами у колишньому Ощадбанку СРСР до 25 грудня.

Про це сказано в постанові Кабміну від 9 січня, повідомляють "Українські новини".

"Забезпечити до 25 грудня 2008 року проведення виплат згідно із цією постановою", - сказано в повідомленні.

Залишок коштів, які надійшли на рахунки Ощадбанку, але не використаних до 25 грудня, повинен бути перерахований у державний бюджет в останній робочий день 2008 року.

Постанова Кабміну передбачає виплату в 2008 році компенсацій за знеціненими вкладами на загальну суму 6 млрд. гривень, у тому числі безпосередньо самим вкладникам - 5,76 млрд. гривень, а також спадкоємцям померлих вкладників - на суму 0,24 млрд. гривень.

Зокрема, суму 5,76 млрд. гривень буде спрямовано на виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР, а також на виплати компенсацій за облігаціями державної цільової безпроцентної позики 1990 року, сертифікатам Ощадбанку СРСР, державним казначейським зобов'язанням СРСР, придбаним на території Української РСР в обсязі до 1 тис. гривень на 1 вкладника.

Суму 230 млн. гривень буде спрямовано на виплати компенсацій спадкоємцям вкладників, які померли в 2005-2008 роках з розрахунку до 500 гривень на одного вкладника.

Суму 10 млн. гривень буде спрямовано на виплати компенсацій спадкоємцям осіб, які мали страхові внески й померли в 2005-2008 роках з розрахунку до 500 гривень на одного вкладника.

Компенсації можуть виплачуватися в готівковій і безготівковій формі в національній або іноземній валюті з можливістю зарахування коштів за бажанням вкладників на депозитні рахунки.

Держказначейство може перераховувати Ощадбанку кошти в гривнях або іноземній валюті для виплати компенсацій.

Кабмін поки не затвердив механізм компенсації внесків шляхом зарахування боргів за житлово-комунальні послуги або оплати за які-небудь послуги.

Відповідний механізм буде затверджено окремим документом.

Як відомо, раніше Кабмін заявив про намір в 2008 році виділити 20 млрд. гривень на компенсацію вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР.

У 2007 році Кабмін виділив Ощадбанку 640 млн. гривень для компенсації знецінених вкладів і викупу держоблігацій 1990 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування