"Ощадбанк" видає "цікаву" суму. Вкладники б’ють і хапаються за серце

П'ятниця, 11 січня 2008, 11:52

Колишнім вкладникам "Ощадбанку" СРСР в процесі виплат компенсацій за внесками буде запропоновано відкрити рахунок у валюті, на який буде переказано гроші.

Якщо ж вкладники відмовляться від відкриття рахунків, вони отримають гроші готівкою, повідомив в інтерв`ю УНІАН керівник Печерського відділення Ощадбанку у Києві Микола Вишневський.

"Але там сума досить цікава – 198 доларів США і 2 центи (на сьогодні тисяча гривень - це 198 доларів США і 2 центи)", - зазначив він.

"Звичайно, ми центи людям не дамо… Виходить, що ці 2 центи ми у них куплятимемо або вони куплятимуть у нас 1 долар 98 центів за курсом Нацбанку по 5.05 і отримають 200 доларів. Ось така приблизно буде арифметика", - роз’яснив представник "Ощадбанку".

"І навіть 198 доларів ми всім не зможемо знайти, ми можемо найти 195, 190 або 200", - додав Вишневський.

Крім того, він розповів, що у четвер, 10 січня, в одному з київських відділень Ощадбанку, що на Пушкінській, 45, вкладники розбили голову адміністратору.

"Ця жінка-інвалід, їй 54 роки, без однієї нирки, вийшла заспокоїти народ і сказати, що все нормально, що всі пройдуть реєстрацію – і їй розбили голову", - зазначив Вишневський.

"На Заньковецької, 4 побили завідуючу філією. Ми викликали наряд міліції, вони нам допомогли", - розповів також він.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у Хортицькому районі Запоріжжя біля одного з відділень "Ощадбанку" в черзі за компенсацією внесків помер чоловік 1939 р.н.

За словами очевидців події, чоловік зайняв чергу близько третьої ранку у п’ятницю.

"Він був третім у черзі, сьогодні вже повинен був одержати гроші. Десь у 7.40 він відійшов від черги й упав. Ми викликали швидку", - розповів один із пенсіонерів, що стояли в черзі.

"Йому вже ставало погано восьмого січня, коли ми реєструвалися, він разом із мною стояв", - додав очевидець.

Прибулі до відділення "Ощадбанку" медики швидкої допомоги констатували смерть чоловіка. "Кажуть, не витримало серце, хоча, за словами родичів, на серце він ніколи не скаржився", - повідомив співробітник, що чергував на місці події, міліції.

Як відомо, "Ощадбанк" отримав перший транш бюджетних коштів у розмірі 198,2 млн. дол. для проведення компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку СРСР і у п’ятницю, 11 січня, почав видачу компенсацій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування