Ванникова розповіла про те, як Ющенко навчився "жорсткіше" висловлюватися

П'ятниця, 11 січня 2008, 12:15

Прес-секретар президента Ірина Ванникова каже, що на роботу в секретаріат президента її запросив Віктор Балога.

"На цю роботу мене дійсно запросив Віктор Балога. За це я завжди буду йому вдячна... Ми всі разом – команда Віктора Ющенка. І наша задача максимально ефективно працювати для президента і країни", - сказала Ванникова в інтерв'ю "Фокусу".

На питання, які поради вона дає президентові, Ванникова сказала:

"Я завжди повинна бути в курсі подій, щоб надати Віктору Андрійовичу оперативну інформацію. А от що стосується того, що носити, як вдягатися, для цього є спеціальні люди – стилісти, перукарі. Вони працюють із президентом, підбирають йому костюми".

"Але Ющенко часто вирішує сам, який костюм і яку краватку вдягти. Коли Віктор Андрійович готується до телевізійного виступу, тоді мені, звичайно, треба попередити його, що краще одягти для ТБ-картинки. Я можу, наприклад, порадити президентові не надягати краватку з дрібним візерунком, оскільки він рябить на екрані", - додала вона.

Водночас Ванникова не згодна з твердженням про зайву багатослівність Ющенка.

"Я не згодна з тим, що президент надто багатослівний. У нього є дуже точний внутрішній хронометр. Але Віктор Андрійович повинен детально пояснити суть проблеми, тому він, може, іноді перевищує відведений йому на виступ час", - сказала вона.

"Зверніть увагу, останнім часом президент став коротше говорити – більш стиснутими фразами, жорсткіше й лаконічніше. Я вже помітила, наприклад, що якщо він вважає за потрібне говорити 15 хвилин, то зупиниться рівно на 15-й хвилині", - додала прес-секретар президента.

Розповідаючи про те, як вона прийшла в команду президента, Ванникова зазначила, що в неї був "процес адаптації".

"Мені потрібно було зрозуміти логіку і спосіб мислення Віктора Ющенка, пізнати його, як людину. Сподіваюся, мені вдалося це зробити. Раз я ще тут, мабуть, якістю моєї роботи в секретаріаті задоволені", - сказала вона.

"Дуже важливо розуміти президента з півслова. Знаєте, я ж працюю практично в режимі онлайн. І бувають такі ситуації, коли тобі потрібно вгадати те, що Віктор Андрійович ще не сказав, а тільки подумав, і правильно виконати задачу, оскільки часу на розмови нема", - зазначила Ванникова.

Прес-секретар Ющенка також розповіла, що іноді в неї трапляються обмовки, "але не настільки серйозні, щоб порушити історичний хід подій".

"Не помиляється той, хто не працює. Коли це траплялося, жах, який я переживала, був непорівнянний ні з чим – справжня емоційна катастрофа! У ту секунду, коли ти помиляєшся, розумієш, чого це може коштувати", - сказала Ванникова.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування