Москва пояснила, що зачистила українську бібліотеку "планово"

П'ятниця, 11 січня 2008, 12:47

У листопаді 2007 року зі сховища Бібліотеки української літератури в Москві "планово" були виведені річні підшивки чотирьох газет за 1989, 1991 і 2003 роки.

Про це повідомляє прес-служба посольства Росії з посиланням на інформацію управління культури центрального адміністративного округу Москви, у веденні якого знаходиться бібліотека.

Повідомлення стосується "виступів окремих активістів спільноти українців у Росії про планову роботу співробітників бібліотеки зі звільнення книжкового сховища від дублікатів і переведених у збереження на електронних носіях видань газет".

За інформацією посольства, із книжкового сховища бібліотеки в листопаді 2007 року були виведені наступні підшивки газет:

"Футбол" українською мовою за 1989 рік, "Комерсант" російською мовою за 1991 рік, "Слово України" українською мовою за 2003 рік і "Українець" українською мовою за 2003 рік.

"У бібліотеках Росії, України й інших країн подібні заходи є плановими і проводяться періодично по всьому книжково-документальному фонду", - наголошується у повідомленні.

"І проте, з урахуванням особливостей діяльності Бібліотеки української літератури дублікати газет зберігаються тут не один-два роки, як в інших бібліотеках, а навіть за наявності електронної версії – не менше трьох-чотирьох років", - додає посольство.

Також воно повідомляє, що напередодні 2008 року була проведена зустріч першого заступника мера Москви Людмили Швецової і посла України в РФ Олега Дьоміна.

За підсумками бесіди була досягнута домовленість про внесення змін у положення і склад громадської ради Бібліотеки української літератури.

Зокрема, у числі представників національних об'єднань українців Москви і Росії, що брали участь у діяльності цієї установи культури.

Як відомо, наприкінці листопада регіональна громадська організація "Українці Москви" заявила про знищення унікального газетного фонду Бібліотеки української літератури, зокрема, окремих раритетних екземплярів українських газет ХІХ-ХХ сторіч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування