Головним із "прочистки" "Нафтогазу" став Турчинов

П'ятниця, 11 січня 2008, 13:40

Головою міжвідомчої комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності НАК "Нафтогаз України", створеної урядом, призначено першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.

Склад комісії затверджено розпорядженням Кабміну від 9 січня 2007 року, що передбачає створення комісії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Членами комісії призначено голів Головного контрольно-ревізійного управління Миколу Сивульського, Державної податкової адміністрації Сергія Буряка і Державної митної служби Валерія Хорошковського.

Також членами комісії призначено голову Національної комісії регулювання електроенергетики Валерія Кальченка і міністра економіки Богдана Данилишина.

Уряд включив до складу комісії першого заступника міністра внутрішніх справ Михайла Клюєва, першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука і заступника міністра фінансів Володимира Матвійчука.

Крім того, заступника міністра з питань житлово-комунального господарства Анатолія Козленка, заступника міністра Кабінету міністрів Володимира Павленка, заступника голови Фонду держмайна Дмитра Парфененка.

Членами комісії також призначені заступник голови-начальник слідчого управління СБУ Микола Герасименко, заступник генпрокурора Василь Присяжнюк, прокурор Рівненської області Олексій Баганець і два народних депутати Олександр Гудима та Андрій Кожем'якін.

Голова комісії уповноважений вносити зміни до її складу у разі потреби.

Міжвідомча комісія, відповідно до розпорядження уряду, повинна провести перевірку діяльності "Нафтогазу України" у 2006-2007 роках.

За результатами перевірки комісія повинна надати висновки і пропозиції, спрямовані на стабілізацію фінансового стану державного холдингу.

Комісії також доручено звернутися в Тендерну палату України з проханням надати інформацію про тендерні закупівлі, проведені НАКом за останні два роки.

Уряд доручив Міністерству палива й енергетики і "Нафтогазу України" сприяти міжвідомчій комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування