Ющенко вимагає від голови "Нафтогазу" самодостатності

П'ятниця, 11 січня 2008, 14:19

Президент Віктор Ющенко поставив голові НАК "Нафтогаз України" Олегу Дубині вимогу у 2008 році привести роботу цієї компанії до стабільних фінансових показників.

Про це він заявив під час зустрічі з Дубиною у п’ятницю, основною темою якої був аналіз фінансового стану "Нафтогазу України" за 2007 рік, повідомляє прес-служба президента.

"Необхідно знайти концепцію 2008 року, щоб фінансово компанія була самодостатня, щоб ті ризики, які були накопичені в минулому, було знято", - сказав Ющенко.

Глава держави підкреслив, що після внесення змін до державного бюджету на 2008 рік питання "фінансового банкрутства, фінансового переслідування" НАКу мають бути зняті.

Окремо має бути сформована програма розвитку компанії, яка, серед іншого, повинна передбачати утримання державою контролю над газотранспортною мережею.

Зі свого боку, Дубина доповів президенту про початок роботи комісії з питань перевірки фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу України", що була утворена відповідно до указу глави держави від 9 січня.

У п’ятницю, 11 січня, комісія, очолювана першим віце-прем’єр-міністром Олександром Турчиновим, провела перше організаційне засідання.

Дубина повідомив, що перед комісією поставлено завдання у найкоротші терміни представити на розгляд президента та прем’єр-міністра результати своєї роботи.

Він також підтвердив готовність "Нафтогазу України" надати всі необхідні документи для перевірки, аби вона була ефективнішою і не затягувалася у часі.

Голова "Нафтогазу України" відзначив стан справ у компанії як вкрай незадовільний і передав президенту дані щодо основних показників роботи компанії.

Він також вказав на посилене податкове навантаження на компанію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування