Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент: Україна може стати "питанням" СОТ у лютому

П'ятниця, 11 січня 2008, 17:30

Світова організація торгівлі має намір розглянути заявку України на вступ до неї 5 лютого.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, виступаючи на нараді з головами обласних державних адміністрацій, повідомляють "Українські новини".

"5 лютого Генеральна рада може розглянути це питання", - сказав Ющенко.

За його словами, розгляд вступу України до СОТ може відбутися в тому випадку, якщо 25 січня робоча комісія сформулює позитивний звіт по Україні.

Раніше президент доручив уряду завершити процес вступу України до СОТ у лютому.

За словами заступника голови секретаріату президента Олександра Чалого, віце-прем’єр із питань євроінтеграції Григорій Немиря очолить українську делегацію на переговорах у Брюсселі наступного тижня, щоб подолати розбіжності між Україною та ЄС в деяких економічних питаннях.

Це – останній крок у підготовці України до вступу у Світову організацію торгівлі, який може розпочатись уже у лютому, зазначив Чалий, передає Радіо "Свобода" з посиланням на "Українські новини".

"Це буквально найближчий тиждень, ми очікуємо що буде така поїздка, щоб швидко зняти, й остаточно, розбіжності, які існують у питаннях спірних – мит – у делегаціях України та Євросоюзу", - зазначив заступник голови секретаріату президента.

"Хочу вас запевнити, що остання відповідь ЄС на нашу позицію містить ряд компромісних елементів. Тобто, я глибоко переконаний, що найближчі 10 днів буде знайдена розв’язка з Європейським Союзом – а всі інші питання у нас врегульовані", – наголосив Чалий.

Як відомо, на початку грудня СОТ відклала розгляд заявки України на вступ в організацію. Основною причиною цього стала неврегульованість із Євросоюзом питання експортних мит.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування