"Беркут" блокував Криворізьку митницю

П'ятниця, 11 січня 2008, 18:28

У п’ятницю з 11.00 до 12.45 робота Криворізької митниці була блокована підрозділами "Беркут" та співробітниками відділення державної служби по боротьбі з економічними злочинами (ВДСБЕЗ) Криворізького міського управління УМВС в Дніпропетровській області.

Про це УНІАН повідомили у прес-служба митниці.

Згідно з повідомленням, на всіх поверхах митниці озброєні люди в масках перекрили виходи, повністю обмеживши пересування працівників митниці по адміністративному приміщенню.

За санкцією прокурора міста Кривий Ріг Сергя Борисова в кабінеті начальника митниці проводився обшук на підставі відповідної постанови від 26 грудня 2007 року.

Це було здійснено з метою виявлення та вилучення технологічної схеми взаємодії митного поста "Криворіжсталь" з відповідними службами Криворізького відділення залізниці та комбінату "Криворіжсталь" при митному оформленні вантажів, затвердженої 12 грудня 2002 року, а також книги реєстрації наказів Криворізької митниці за 2002 рік.

Усі ці дії були проведені в рамках Кримінальної справи, порушеної щодо службових осіб Криворізької митниці за ст. 364 ч.1 Кримінального кодексу.

Начальник митниці Микола Лукаш у зв’язку з цим заявив, що співробітники підрозділу "Беркут" та ВДСБЕЗ Криворізького МУ УМВС в Дніпропетровській області здійснили незаконні дії стосовно посадових осіб митниці, а саме захопили приміщення митниці та майже на дві години паралізували роботу державної установи.

"Це не перший випадок безпідставних нападок на керівництво митниці. В минулому неодноразово на керівників митниці і на мене особисто порушувались кримінальні справи, які були визнані судами різних інстанцій безпідставними", - зазначив він.

"Отже, на сьогодні я підкреслюю, що існує упереджене ставлення до Криворізької митниці з боку прокурора міста Борисова, який, я вважаю, має на меті усунення мене з посади та зайняття керівних посад в митниці іншими особами, які були б вигідними йому", - заявив Лукаш.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування