Черновецький зав'яже на Києві 60 вузлів

Субота, 12 січня 2008, 11:57

Влада Києва має намір розробити Концепцію розміщення і будівництва транспортно-пересадних вузлів.

На думку міської влади, реалізація Концепції дозволить прискорити вирішення проблеми заторів і скупчень автомобільного транспорту на автодорогах Києва, почати будівництво на інвестиційній основі розв'язок на різних рівнях, підвищити якість транспортного обслуговування.

Як повідомили Ліга в прес-службі КМДА, Концепція буде передбачати близько 60 пересадних вузлів.

Першочергово буде визначено 10 місць найбільшої концентрації пасажирів і транспорту з урахуванням "пілотних" проектів будівництва ТПУ біля станцій метро "Бориспільська", "Святошин" і "Харківська".

"Пілотні" проекти будуть реалізовані компанією "Гарант Бауінвестиціон Україна" до 2010 року за її власні або залучені кошти.

Крім того, київська влада затвердила основні напрямки діяльності і план роботи комунального підприємства "Київський метрополітен" на 2008 рік, згідно з яким протягом року планується закупити 165 нових вагонів.

Разом з тим, планується відремонтувати і модернізувати 184 функціонуючих вагони.

Також передбачається поповнити рухомий склад КП 239 рамами, 220 корпусами редукторів, 63 комплектами системи автоматичного регулювання швидкості. Планується замінити 5,5 км рейок і 2 тис. 500 дерев'яних шпал.

Крім того, програмою розвитку метрополітену на поточний рік передбачене виконання робіт із закріплення землі на ділянках Сирецько-Печерської лінії загальною довжиною 2 тис. 571 погонних метри, а також капітальний ремонт 12 ескалаторів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування