Медведько з'ясував, хто розлив фосфор і підірвав будинок

Субота, 12 січня 2008, 14:23

Причиною "фосфорної аварії" стала несправність залізничних візків, власником яких є казахстанське підприємство.

Про такі результати розслідування справи повідомив на прес-конференції в суботу генпрокурор Олександр Медведько.

У зв'язку з цим, за словами генпрокурора, було направлено 27 грудня минулого року клопотання в казахську прокуратуру про те, щоб вони вирішили питання, чи будуть вони порушувати кримінальну справу в зв'язку з цим чи ні.

Крім того, Генпрокуратура направила в суд справи щодо трьох посадових осіб компанії "Дніпрогаз" у зв'язку з вибухом житлового будинку в місті Дніпропетровську.

Медведько відзначив, що зазначені справи, зокрема, стосуються генерального директора і головного інженера підприємства.

Генпрокурор також відзначив, що було направлено в суд справу про руйнування історичного пам'ятника в центрі Києва. Мова йде про пам'ятник археології "Мазепинський Вал", що входить до складу історико-архітектурного пам'ятника музею "Київська фортеця". До відповідальності по даній справі будуть притягнуті дві посадові особи.

Крім цього, Медведько повідомив про завершення розслідування кримінальної справи про прослуховування телефонних розмов у період проведення президентських виборів 2004 року. В даний час проходить ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо двох вищих посадових осіб МВС.

Разом з тим, говорячи про розслідування екологічної катастрофи в Керченській протоці, Медведько підкреслив, що в даний час неможливо точно визначити суму збитку. За попередніми даними вона складає близько 900 млн. доларів.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування