Ющенко хоче скоротити військових, Єхануров – склади

Субота, 12 січня 2008, 17:52

Міністр оборони Юрій Єхануров називає одним з пріоритетних напрямків діяльності міністерства на 2008 рік вивільнення з’єднань і військових частин ЗСУ від виконання невластивих функцій.

"Третина минулорічного бюджету витрачена на утримання надлишкових військових організаційних структур і тільки дві третини – на Збройні Сили України", - цитує Єхануров в суботу прес-служба міністерства.

"Мова йде про те, що сьогодні у Збройних Силах 22 бази, 5 арсеналів і 27 складів, які нам не потрібні", – зазначив Єхануров. Міністр наголосив, що в подальшому відкрито говоритиметься про те, чи буде армія позбавлятися цих об’єктів.

Єхануров також додав, що оборонне відомство повинно виходити на підприємства військово-промислового комплексу і завантажувати їх конкретними пропозиціями.

Крім того, міністр висловив думку, що створення заводів з виготовлення їжі для військовослужбовців зможе суттєво покращити ситуацію у сфері харчування ЗСУ.

"Якщо подумати про харчування серйозно, необхідно обговорювати створення заводів з виготовлення їжі", - зазначив Єхануров. "В суспільстві має прийти розуміння, що українська армія – це дуже серйозний замовник", - підкреслив він.

Водночас президент Віктор Ющенко пропонує привести чисельність Збройних Сил у 2008 році до 183 тисяч осіб.

Це передбачає проект закону, зареєстрований у Верховній Раді, повідомляє в суботу прес-служба парламенту.

Загальна чисельність Збройних Сил України протягом 2008 року зменшиться на 17 000 осіб, у т.ч. військовослужбовців – 9000.

На реалізацію законопроекту необхідно 1139,0 млн. грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News