Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" кажуть: Медведька не знімуть ще 2-3 місяці

Понеділок, 14 січня 2008, 08:19

Депутат від блоку "НУ-НС" Володимир Стретович упевнений, що в найближчому майбутньому не буде призначення нового генерального прокурора.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", також порадивши "запитати президента" у відповідь на питання про те, за ким затримка з призначенням нового генпрокурора.

"Я думаю, що найближчим часом, місяці два-три, такого кандидата (у генпрокурори замість Олександра Медведька) не буде. У п'ятницю (11 січня) відбулася зустріч президента з міністром внутрішніх справ і прокурором. Під час неї глава держави поставив завдання про координацію дій цих керівників. Це чітко вказує на те, що ніяких змін у Генпрокуратурі не відбудеться", - сказав Стретович.

Відповідаючи на запитання про можливі кандидатури, які називалися раніше, на посаду генпрокурора, зокрема, - Віктора Шемчука і Миколи Голомші - депутат "НУ-НС" відповів: "Питання про призначення Миколи Голомші не стоїть".

На уточнююче питання, чим "не влаштувала главу держави кандидатура Шемчука", Стретович також відповів: "Я не думаю, що президента не влаштувала кандидатура Віктора Шемчука. Скоріше вона не влаштувала тих, хто допомагає главі держави".

"Ці люди не хотіли, щоб міліцією і прокуратурою керували люди з однієї політичної сили, у даній ситуації я маю на увазі "Народну самооборону". Адже її лідер Юрій Луценко неодноразово заявляв: щоб змінити ситуацію зі злочинністю, потрібен нормальний генпрокурор. Такий прокурор є в лавах "Народної самооборони", його прізвище Шемчук", - вважає Стретович.

При цьому він заперечив, що, говорячи про вплив на президента Віктора Ющенка з боку "помічників", має на увазі голову його секретаріату Віктора Балогу.

"Я не знаю, хто займається в президента цим напрямком роботи. З ким саме Віктор Ющенко радиться, я не знаю... У нього ж є радники, не сам же він приймає такі рішення, афішує їх. У Секретаріаті є заступник із правових питань Ігор Пукшин", - зазначив депутат більшості.

На питання, чи може так статися, що Ющенко взагалі не змінюватиме генпрокурора, обмежившись "ротацією його заступників", Стретович відповів: "Це питання – до президента".

"Він (Ющенко) проголосив кампанію протидії корупції і неодноразово це повторював. Але без кардинальних кадрових змін у прокуратурі нічого не зміниться. Прокуратура в нинішній ситуації знизу доверху пронизана корупцією – від районного до генерального прокурора", - підкреслив він.

Коментуючи можливість того, що Медведько стане "компромісною фігурою" для "НУ-НС", Стретович зазначив:

"У нас є 180 підписів, які ми зібрали за відставку нинішнього генерального прокурора. Це питання буде внесене до порядку денного сесії. Як пройде голосування, інше питання. Там проявиться, чи консолідована сьогодні коаліція, чи ні".

Він також повідомив, що питання про його висування на посаду Генпрокурора, що розглядалося в 2005 році, не піднімається, оскільки він "глушить (його) в зародку".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування