Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" знають: "головних наглядачів" ставлять за домовленістю з Регіонами

Понеділок, 14 січня 2008, 08:59

Зміни в столичній прокуратурі і можливе призначення Рената Кузьміна на посаду прокурора Києва замість Євгена Блажівського пов'язані з домовленостями між секретаріатом президента і Партією регіонів.

Про це в інтерв'ю газеті "Дело" заявив депутат фракції "НУ-НС" Володимир Стретович.

"Пов'язано з домовленостями між секретаріатом президента і Партією регіонів. Тут позначається також вплив секретаря Ради національної безпеки й оборони Раїси Богатирьової", - сказав він.

При цьому він нагадав, що "Ренат Кузьмін не володіє українською мовою" і порадив генпрокурору не призначати "на посаді головних наглядачів людей, які не володіють державною мовою".

На питання, кому ще вигідне призначення Кузьміна в Києві, "НУ-НСівець" відповів: "Тій самій групі, що захоплювала Київ два роки тому, коли (лідер Партії регіонів Віктор) Янукович став прем'єр-міністром".

"Тепер їм потрібно реалізовувати свої майнові, земельні, адміністративні інтереси. Тому їм потрібен свій прокурор як механізм впливу", - вважає він.

При цьому на прохання уточнити, кого конкретно він має на увазі, Стретович сказав: "Я нікого не маю на увазі. Я просто говорю, що в українській політиці існує донецький феномен. Заради захисту інтересів цього феномена намагаються поставити Кузьміна на посаду керівника столичної прокуратури".

На пряме запитання: "Так хто ж конкретно, ви знаєте?", - депутат "НУ-НС" сказав: " Знаю, але не скажу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування