Тимошенко готова провести Червоненка через Раду

Понеділок, 14 січня 2008, 09:35

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко готова ввести посаду віце-прем'єра, що буде контролювати підготовку України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Про це Тимошенко заявила на нараді з підготовки до проведення Євро-2012 у п'ятницю, пише Комерсант-Україна.

Можливо, нова посада в уряді з'явиться вже 16 січня. У цей же день на засіданні Кабміну повинен бути схвалений новий склад оргкомітету.

На нараду з підготовки до Євро-2012 була запрошена мало не половина членів уряду, однак голови агентства з підготовки до Євро-2012 Євгена Червоненка у залі не виявилося.

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс запропонував власний проект заходів щодо підготовки до Євро-2012: "Ми вирішили допомогти уряду і підготували структуру, що дозволить почати серйозну роботу".

Відповідно до запропонованого Суркісом плану, основна роль при підготовці до Євро-2012 приділяється органам виконавчої влади, при яких повинні бути створені профільні підрозділи.

Необхідність обговорення нової схеми підготовки до Євро-2012 на рівні уряду, за словами прем'єра, викликана тим, що попередній уряд практично зірвав цю підготовку.

Тепер же, на думку Тимошенко, прийшов час зібратися "в один кулак". "Має відповідати хтось один. Якщо буде кілька керівників, ми закінчимо підготовку з найгіршим результатом", – сказала вона, тим самим давши зрозуміти, що пропозиції Суркіса підтримані не будуть.

Прем'єр доручила членам уряду вирішити всі організаційні питання до 16 січня.

"Нам потрібно кілька організаційних рішень у наступній послідовності: план дій, перелік першочергових інфраструктурних проектів і організаційна форма їхньої реалізації", – заявила Тимошенко, звертаючись до міністра у справах сім'ї, молоді і спорту Юрію Павленка.

"Ми домовляємося: 16 січня буде дві постанови – про новий склад оргкомітету і про погоджену структуру керування підготовкою і проведенням Євро-2012", - сказала вона.

Як відомо, попередній склад оргкомітету очолював екс-прем'єр Віктор Янукович. З пропозицією, щоб і цього разу оргкомітет очолив прем'єр, виступив Павленко:

"Є пропозиція ввести посаду спеціального віце-прем'єра. А може, цим (керівництвом оргкомітету) міг би займатися і сам прем'єр-міністр".

Тимошенко від цього відмовилася: "Я думаю, ідея віце-прем'єра логічна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування