Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко "забюрокадується" для боротьби зі "злом"

Понеділок, 14 січня 2008, 10:52

Міністерство внутрішніх справ створює Національне антикорупційне бюро, яке повноцінно має запрацювати вже до літа.

У понеділок МВС презентує пакет змін у закони, якими передбачається новий статус цього відомства, повідомляє газета "Дело".

У структуру міністерства пропонується включити Національну міліцію, Національну гвардію (внутрішні війська), державні Міграційну і Прикордонну служби, Прикордонну міліцію, сили МНС.

За словами одного з авторів пакета законопроектів, радника міністра внутрішніх справ Геннадія Москаля, у рамках МВС також передбачене створення Національного антикорупційного бюро (НАБ). У функції цього органа буде входити протидія злочинної діяльності вищих державних чиновників.

Під пильний нагляд Антикорупційного бюро потраплять судді Конституційного Суду, Верховного Суду, члени вищих спецсудів, керівники міністерств, депутати Верховної Ради, Кримського парламенту, обласних рад, а також держчиновники першої і другої категорії, співробітники Генеральної прокуратури.

Москаль сподівається, що вже цього тижня пакет змін у закони вдасться зареєструвати в парламенті. Не виключено, що спочатку він буде переданий у секретаріат президента і внесений у парламент уже главою держави як невідкладний для розгляду.

Автори змін упевнені, що причин ставити палиці в колеса ініціативам команди голови МВС Юрія Луценка в апараті глави держави немає. Основне нововведення – створення НАБ – виписане з урахуванням ключової ролі президента в його управлінні.

За пропозицією авторів законопроектів, претендент на посаду директора НАБ пропонується міністром внутрішніх справ і затверджується президентом. Перед цим кандидатура узгоджується парламентським комітетом з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

За словами Москаля, якщо парламент підтримає перетворення в МВС, НАБ може почати роботу з 1 липня 2008 року.

Формувати новий орган передбачається на матеріально-технічних базах Управління "К" Служби безпеки й Управління з боротьби з організованою злочинністю МВС. Штат НАБ не перевищить 300 осіб, і складатиметься тільки з цивільних співробітників.

Імовірно, саме Москаль є основним претендентом на крісло директора Бюро, пише "Дело". Але його майбутній статус цілком залежить від абсолютної підтримки "НУ-НС" і блоку Юлії Тимошенко під час голосування за законодавчі зміни.

Утім, уже зараз з табору БЮТ звучить критика таких новацій. Наприклад, член комітету з питань боротьби з корупцією "БЮТівець" Олександр Рябека сумнівається в необхідності створення Бюро в тому вигляді, що пропонує МВС, говориться в статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: