Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко візьме на себе відповідальність за всю міліцію

Понеділок, 14 січня 2008, 12:10

Міністерство внутрішніх справ і депутат Геннадій Москаль ("НУ-НС") ініціюють об'єднання в структурі органів внутрішніх справ міліції, Національної гвардії, Антикорупційного бюро, державних прикордонної і міграційної служб.

Про це на прес-конференції сказав Москаль, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

За його словами, він разом із МВС підготували пакет законопроектів, спрямованих на боротьбу з корупцією і реформуванням системи відомства.

Зокрема, Москаль повідомив, що розроблено законопроекти "Про Антикорупційне бюро України", "Про протидію корупції", "Про внесення змін у деякі закони щодо посилення протидії корупції", "Про органи внутрішніх справ України" і "Про національну міліцію".

Депутат повідомив, що законопроект "Про органи внутрішніх справ" передбачає входження в систему органів внутрішніх справ: міліції, Служби досудового слідства, Національної гвардії МВС, Держприкордонслужби МВС, Держслужби пожежної безпеки й порятунку МВС, Держслужби з питань міграції МВС і Антикорупуційоного бюро.

"У новому законі міністр внутрішніх справ несе політичну відповідальність за дії міліції. Ми вирішили піти європейським шляхом", - сказав Москаль.

Він зазначив, що національну міліцію очолюватиме начальник, який не буде звільнятися при зміні міністра внутрішніх справ.

Національна міліція, за його словами буде складатися з підрозділів міліції громадської безпеки, транспортної, дорожньої, судової, спеціальної міліції та міліції охорони.

"Державна міграційна служба повинна контролювати іноземців в Україні і дотримуватися їхнього правового статусу... і бути єдиним органом у цьому плані", - підкреслив Москаль.

За його словами, держслужба безпеки і порятунку буде аналогом Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Як відомо, президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді перетворити Внутрішні війська, що перебувають зараз у сфері ведення Міністерства внутрішніх справ у Національну гвардію з виведенням із системи МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування