Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" теж розлучається з "Укргаз-Енерго"

Понеділок, 14 січня 2008, 12:12

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" ініціює розірвання договорів з послуг на транзит природного газу між спільним підприємством "Укргаз-Енерго", оператором газотранспортної системи компанією "Укртрансгаз" і газопостачальними компаніями (облгазами).

Про це повідомило Українським новинам інформоване джерело.

За його інформацією, виконуючий обов'язки заступника голови правління "Нафтогазу України" Ігор Діденко доручив провести роботу з розриву договорів на транспортування газу між "Укртрансгазом" і газопостачальними компаніями з одного боку, і "Укргаз-Енерго" з іншого виходячи з постанови Кабінету Міністрів N1729, що визначає порядок забезпечення споживачів України природним газом.

Він також додав, що 11 січня на селекторній нараді в "Нафтогазі України" була озвучена вимога, не виконувати договори зі СП і стягувати плату безпосередньо зі споживачів.

Джерело проінформувало, що представники облгазів і "Укртрансгазу" не підтримали цю ініціативу, повідомляє Обком.

"Більшість компаній посилаються на умови ліцензій НКРЕ (Національна комісія регулювання електроенергетики), згідно з якими вони не мають права укладати договори з газу. Крім того, вони побоюються погіршення фінансового стану", - сказав він.

У прес-службі "Укргаз-Енерго" повідомили, що вимог про розірвання договорів на транспортування газу компанія не одержувала, а розрив контрактів в однобічному порядку заборонений законодавством.

"На початку 2007 року ми уклали 5-річні контракти з усіма компаніями, що транспортують і розподіляють газ по території України. На сьогодні вони цілком виконуються сторонами, ми безперебійно постачаємо газ до споживача, як і передбачено ліцензійними умовами НКРЄ", - сказав керівник прес-служби "Укргаз-Енерго" Віталій Кисіль.

На думку глави юридичної компанії "Валерій Сафронов і партнери" Валерія Сафронова, якщо метою документа була спроба усунути СП із ринку, то з правової точки зору вона неспроможна.

8 січня НКРЄ відновила обмеження обсягів постачань газу "Укргаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м/рік. "Укргаз-Енерго" вважає незаконним це рішення, а НКРЄ пояснює його рішенням суду.

Закрите акціонерне товариство "Укргаз-Енерго" є ексклюзивним постачальником газу для українських споживачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування