Кабмін умиває руки від відставки Медведька

Понеділок, 14 січня 2008, 12:24

Питання відставки з посади генпрокурора Олександра Медведька не є прерогативою уряду, заявляє перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

"Уряд не виходить ні з якими ініціативами. Це не є прерогативою уряду щодо діяльності генпрокурора", - сказав він журналістам у понеділок.

Турчинов також повідомив, що питання можливого звільнення генпрокурора не обговорювалося у понеділок на погоджувальній раді.

Він також не відповів на запитання про плани народних депутатів з даного питання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, президент Віктор Ющенко заявив, що питання відставки генпрокурора вирішує Верховна Рада.

"Зараз питання (відставки генпрокурора) знаходиться в процедурній площині. Ви знаєте, що подання на призначення генпрокурора робить президент, а питання відставки вирішується в українському парламенті", - сказав він у Мукачеве Закарпатської області в неділю.

Президент відзначив, що парламентська більшість з даного питання визначилася і після проходження процедурних питань "ми одержимо швидку відповідь".

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що звернулася до президента із закликом направити в парламент подання на звільнення генпрокурора Олександра Медведька.

Сам генпрокурор Медведько заявив, що у нього не було розмови з президентом відносно зміни керівництва Генпрокуратури, зокрема, можливості своєї відставки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування