"НУ-НС" просить пояснити, як вигнати Медведька

Понеділок, 14 січня 2008, 12:50

Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" звертається до парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності з проханням роз'яснити механізм звільнення генпрокурора.

Про це журналістам сказав член "НУ-НС" Роман Зварич після закінчення погоджувальної ради.

За його словами, у ситуації з відставкою Олександра Медведька може виникнути певна правова колізія, оскільки за Конституцією Верховна Рада може просто висловити йому недовіру, таким чином знявши з посади.

Водночас, зауважив депутат, згідно із законом про прокуратуру процедура звільнення генпрокурора потребує його попереднього звіту.

За словами Зварича, профільний комітет повинен роз'яснити необхідність звіту у даній ситуації.

Він сказав, що звернувся до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з проханням дати відповідне доручення профільному комітету.

"Якщо Верховна Рада вирішить застосовувати норму закону, де мова йде про звіт генпрокурора, то вона має зорганізувати цей звіт", - зазначив Зварич.

"Тут є ціла низка організаційних питань, у будь-якому випадку фракція буде наполягати на тому, щоб у максимально стислі терміни це питання було розглянуто у сесійній залі", - додав він.

Коментуючи кандидатури імовірних претендентів на посаду генпрокурора, Зварич вчергове назвав прізвище члена "НУ-НС" Віктора Шемчука і зазначив, що "очевидно, непоганою є кандидатура прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування