У Балоги цікавляться, хто підставив президента

Понеділок, 14 січня 2008, 13:09

Народний депутат Микола Томенко звернувся з листом до глави секретаріату президента Віктора Балоги з проханням роз’яснити ситуацію, яка, на його думку, дискредитувала авторитет президента України.

Зокрема, йдеться про повідомлення засобами масової інформації 8 січня поточного року щодо ініціативи президента України не проводити зимових канікул у роботі Верховної Ради України, відзначає сайт Томенка.

Томенко нагадав, що така пропозиція широко висвітлювалася у різноманітних ЗМІ з посиланням на прес-службу президента та цитуванням повідомлення, яке було розміщене на офіційному сайті глави держави.

В усіх цих повідомленнях містилася цитата: "Згідно з пропозицією президента, наступна сесія Верховної Ради шостого скликання має відкритися не в лютому, а 22 січня, тобто наступного вівторка після закриття першої сесії".

Томенко нагадав, конституція чітко врегульовує питання відкриття сесій парламенту і вказує, що вони починаються першого вівторка лютого і першого вівторка вересня кожного року.

"Таким чином, очевидно, що вказана вище пропозиція президента суперечила нормі Основного Закону, про що наголошували низка політиків та експертів", - йдеться в повідомленні.

Водночас через деякий час на офіційному сайті президента відбулися зміни згаданого повідомлення прес-служби, а саме: "…1-а сесія Верховної Ради VI скликання має продовжити роботу безпосередньо до відкриття 2-ї сесії – тобто у період з 21 січня по 1 лютого".

"Оскільки дане повідомлення датується тим самим днем і часом (8.01.2008р., о 13.30), то виникає ситуація, коли сотні засобів масової інформації України цитували фрагмент листа президента, який відсутній на офіційному сайті Глави держави. Звідси можна зробити висновок, що йдеться про неформальне редагування оприлюдненого документа або фальсифікацію тексту листа президента України", - зазначає Томенко.

Томенко звернувся до глави секретаріату президента з проханням поінформувати його, чи проведено службове розслідування щодо такого "ганебного факту дискредитації президента України, коли спочатку від імені глави держави оприлюднюють документ, де містяться пропозиції порушити Конституцію України, а потім цей документ, що розміщено на Офіційному Інтернет-представництві президента, неформально змінюється".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...