Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС не поспішатиме зі зняттям "головного болю"

Понеділок, 14 січня 2008, 14:12

Європейський Союз вважає, що перед вирішенням питання про введення безвізового режиму для українців необхідно подивитися, як діє угода "Про спрощений візовий режим".

Про це на прес-конференції заявив глава Представництва Єврокомісії в Україні Ієн Боуг, повідомляє Ліга.

Зокрема, коментуючи нещодавні заяви міністра закордонних справ Володимира Огризка про те, що Україна в найкоротший термін має намір поставити перед ЄС питання про необхідність уведення безвізового режиму для українських громадян, Боуг сказав, що всі питання, у тому числі й візові, повинні вирішуватися поступово.

Він підкреслив, що 1 січня тільки набули чинності Угода про спрощення візового режиму й Угода між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб.

Таким чином, спрощений візовий режим діє усього пів місяця, і ще рано давати конкретні оцінки цьому механізму, вважає представник Єврокомісії.

Боуг підкреслив, що йому зрозуміла остаточна мета української влади – безвізовий режим для громадян України. Поготів, що цей принцип записаний у преамбулі до угоди "Про спрощений візовий режим".

Водночас, голова Представництва ЄС в Україні закликає до послідовності.

"Перед тим, як перейти до обговорення питання про введення безвізового режиму для українських громадян, необхідно подивитися, як працює угода про спрощений візовий режим", - зазначив він.

Як відомо, днями Огризко заявив, що в 2008 році Україна має намір поставити перед ЄС питання про переговори щодо скасування візового режиму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування