Європейці розкажуть Яценюку і Шаповалу про "оптимальні виборчі системи"

Понеділок, 14 січня 2008, 14:29

16-17 січня низка міжнародних інституцій проведе в Україні конференцію "Європейський демократичний доробок та розвиток виборчого законодавства України".

Участь у ній, зокрема, візьмуть Європейська Комісія за демократію через право (Венеціанська комісія), Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Інститут виборчого права та Офіс Ради Європи в Україні, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

У рамках конференції планується проведення пленарних засідань та двох круглих столів: "Пошук оптимальних виборчих систем для різних видів виборів у перспективі розробки Виборчого кодексу", "Запровадження Державного реєстру виборців як дієвої основи ефективної системи обліку виборців".

У роботі конференції візьмуть участь доповідачі по Україні Моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен та Ренате Вольвенд, голова Єврокомісії за демократію через право (Венеціанської комісії) Гельґесен та інші члени Комісії, провідні експерти ОБСЄ/БДІПЛ.

З української сторони до участі у конференції запрошені голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал, заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук.

Крім того, від України в ній братимуть участь голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко, народні депутати, інші представники органів державної влади України, політичних партій, провідних аналітичних центрів та громадських організацій, наукових інституцій України.

Конференція відбудеться у готелі "Хаятт Рідженсі Київ", зазначається у повідомленні прес-служби парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування