Балога хоче вивести Тимошенко з дивного становища

Понеділок, 14 січня 2008, 14:44

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що президентський варіант закону про Кабмін не повинен коригуватися по суті.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою президента у відповідь на заяву прем’єра Тимошенко, що президентський законопроект скорочує її права.

При цьому Балога припустив, що внесений Главою держави проект Закону "Про Кабінет Міністрів" може бути удосконалений у процесі роботи над ним у парламентських комітетах.

"Законопроект повністю відповідає Конституції, в ньому враховані всі позиції політичних сил, які сформували нинішній склад Кабінету Міністрів. Документ чітко розподіляє прерогативи уряду, Глави держави і місцевих органів влади так, як вимагає Основний Закон", - зазначив Балога.

Він нагадав, що ще в жовтні минулого року члени робочої групи з розробки проекту Закону, народні депутати від БЮТ Вінський, Сас, Швець парафували його текст, під ним також стоять підписи народного депутата від НУ-НС Оніщука, першого заступника Глави секретаріату президента Шлапака.

"Немає ніякого дисбалансу в повноваженнях, можливостях і сферах відповідальності. Важелів управління, які Кабмін одержує в своє розпорядження, цілком достатньо для ефективної роботи всієї системи виконавчої влади", – наголосив керівник секретаріату.

Глава секретаріату нагадав, що президент вніс у Верховну Раду проект Закону "Про Кабінет Міністрів" як невідкладний для позачергового розгляду.

Балога головною метою розробки проекту Закону про Кабмін називав врегулювання порядку діяльності уряду та його повноважень згідно з Конституцією України і європейськими стандартами функціонування виконавчої гілки влади.

"Необхідно, нарешті, виправити дивне і неприйнятне становище, коли уряд живе і працює за власною логікою, а не за велінням Конституції та законів. Приведення діяльності Кабміну у сувору, до останньої літери, відповідність із буквою та духом Основного Закону створить ще один запобіжний бар’єр від повторення владної кризи", – вважає Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...