Обвинуваченим у справі Гонгадзе пред’явлено додаткове обвинувачення

Понеділок, 14 січня 2008, 15:53

Обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Миколі Протасову, Валерію Костенку та Олександру Поповичу пред’явлено додаткове обвинувачення у завданні істотної шкоди іміджу держави та правоохороних органів.

Про це УНІАН повідомила адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, відповідне клопотання представників прокуратури у понеділок задовольнила на черговому засіданні колегія суддів Апеляційного суду Києва.

Як зазначила Теличенко, формуючи зміну обвинувачення, представники прокуратури користувалися ч. 1 ст. 166 Кримінального кодексу України редакції 1960 року (перевищення влади чи посадових повноважень, що завдало істотної шкоди державі чи громадським інтересам).

При цьому адвокат пояснила, що обґрунтування нового обвинувачення полягало у тому, що діями підсудних "була завдана шкода іміджу правоохоронних органів (України) та державі в цілому".

Водночас, Теличенко поінформувала, що наступне судове засідання у справі має відбутися 24 січня о 10.30.

Таку перерву вона пояснила тим, що підсудні та їхні адвокати мають ознайомитися з новим обвинуваченням, а також судова інстанція повинна поінформувати мати Гонгадзе Лесю Гонгадзе про зміни, які відбулися під час судового процесу.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У його вбивстві звинувачують трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України – Костенка, Протасова та Поповича.

Ще один обвинувачуваний – колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач – знаходиться в розшуку.

Розгляд по суті кримінальної справи про вбивство журналіста Апеляційний суд Києва розпочав 9 січня 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування